Media playere "clasice" versus "Android tv box"

Recenzii efectuate de membrii forumului

Media playere "clasice" versus "Android tv box"

Mesajde Admin » Dum Iun 17, 2012 7:32 pm

Nu e tocmai o recenzie, ci mai mult rezultatul câtorva săptămâni de teste cu 3 aparate din categoria "Android TV box" (noontec A9, e-boda HD for all 900, AC Ryan Veolo) şi a 2-3 ani de utilizare a mai multor media playere "clasice" (Egreat, e-boda, himedia, mede8er, acryan).

- Playerele HD clasice sunt mai uşor de utilizat.
Le-aş asemăna cu camerele "point and shoot" - scoţi playerul din ambalaj, îl legi la TV prin HDMI, îl legi la reţea sau îi pui un stick/HDD şi apeşi "Play". Durata de acomodare cu aceste dispozitive este foarte scurtă, sunt prietenoase şi cu utilizatorii mai vârstnici (sau cu juniorii noştri).

- Android TV box/Smart TV sunt mult mai versatile.
Pe acestea le-aş asemăna cu un mini-pc. Au tot ce le trebuie în sensul ăsta, le poţi pune mouse şi tastatură, au sistem de operare pe care poţi instala aplicaţii diverse, jocuri, browser web, aplicaţii office, email, socializare (facebook, twitter, ce vrei tu).
Nu sunt însă la fel de uşor de utilizat. La fel ca la PC, trebuie în general să instalaţi un player pentru video, o suită de aplicaţii care să acopere toate nevoile voastre. Acesta este un dezavantaj pentru cei ce vor "point and play", dar au marele avantaj că poţi face aproape orice cu ele, nu mai depinzi de un producător de hardware care poate să facă sau nu un upgrade, dacă apare un format nou sau ai nevoie de ceva anume, pur şi simplu cauţi în Google Play/market un .apk şi îl instalezi (asta la cele care permit asta, ca Noontec A9).
Durează un pic până te obişnuieşti cu modul de lucru şi cu sistemul de operare Android, asta mai ales dacă nu l-ai folosit înainte.

Alegerea dispozitivului potrivit trebuie să înceapă de aici: sunt eu familiarizat cu Android, sau măcar dispus să petrec câteva ore din viaţă ca să fac acest lucru?
-Dacă răspunsul este DA, mergeţi pe un "Android Smart TV", avantajele sunt multiple.
-Dacă răspunsul este NU, luaţi un media player "clasic".

- A treia variantă este prezentă din ce în ce mai mult: este vorba de televizoare ce au încorporate funcţii "Smart TV". Acestea au şi ele avantaje şi dezavantaje. Cel mai important dezavantaj la momentul de faţă este faptul că acestea nu redau toate formatele pe care un media player/smart TV box le redau. Orice format redat necesită plata unor licenţe, ori de multe ori producătorii evită să crească preţul produsului limitând cheltuielile cu licenţierea.
Admin
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 95
Membru din: Vin Noi 20, 2009 8:29 am

Înapoi la Recenzii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron